Gerhard Berger werkt voor de FIA

De Oostenrijker Gerhard Berger is benoemd tot voorzitter van de Commissie Eenzitters bij de FIA. Hij vervangt er Barry Bland die om persoonlijke redenen ontslag heeft genomen.

Lange tijd was er sprake dat Berger de post van teambaas bij Lotus zou overnemen van Eric Boullier. Anderen meenden te weten dat hij mede-eigenaar zou worden van het GP2-team Super Nova. Uiteindelijk heeft Berger beslist zijn oude teambaas Jean Todt weer op te zoeken. Beiden kennen mekaar tijdens hun Ferrari-periode in het midden van de jaren negentig, toen de FIA-voorzitter er nog de plak zwaaide. Nadien werd Berger teambaas van het BMW-Formule 1 Team en nog wat later mede-eigenaar van Toro Rosso. Toen hij zijn aandelen van dit team verkocht, ging hij officieel met pensioen en verklaarde destijds geen zin meer te hebben om nog iets anders te doen.

Het is wel zo dat hij steeds heeft gezegd dat maar één iemand hem van gedachten zou kunnen doen veranderen: Jean Todt. Berger is dus eerlijk gebleven met zichzelf… en de F1-liefhebbers.