Raikkonen: DRS slaat nergens op, maar de show is beter

Kimi Raikkonen maakt zijn comeback binnen de F1 en doordat hij even weg is geweest moet hij nu wennen aan het DRS. Dat is een systeem dat de achtervleugel plat legt, waardoor de achterligger de coureur voor hem wat makkelijker kan passeren. In de ogen van de Fin heeft het weinig met echt inhalen te maken, maar de show is er wel beter door geworden.

Inhalen was binnen de F1 een hele opgave en als er dan een keer werd ingehaald was het meestal ook een mooie actie. Inhalen was afgelopen jaar heel wat makkelijker en de acties waren dan ook niet altijd even spectaculair. Reden hiervan was DRS, waardoor op een recht stuk de achterligger de achtervleugel plat kon leggen. Hierdoor nam de topsnelheid toe en kon hij de coureur voor zich makkelijk passeren. “De manier waarop DRS werkt slaat in mijn ogen nergens op” aldus Raikkonen tegenover ‘Auto Motor und Sport’, waarmee duidelijk is dat hij er niet echt een fan van is.

“Iemand inhalen is niet meer een hele kunst. Je stelt de vleugel plat en je gaat er makkelijk aan voorbij. De man voor je kan er helemaal niets aan doen. Maar ik ben het er wel mee eens dat de show er beter door is geworden.”